Ronja Rundgren ja Nea Immonen upeasti finaaleissa Dresdenissä

5.5.2018

Kovatasoinen The International Youth Diving Meet (IYDM) kisattiin Dresdenissä Saksassa 26–29.4.2018. Kilpailuun osallistui maailman parhaita junioreita 22 maasta. Suomalaisten useat finaalipaikat kertovat kovasta tasosta ja potentiaalista menestyä kesän Nuorten Euroopan Mestaruus-kotikisoissa!

Suomen joukkueeseen kuuluivat Nea Immonen, Ronja Rundgren, Lauren Hallaselkä, Anni Paloheimo, Aarne Riekki, Sofia Slöör, Ruska Lehtonen ja Tino Tapio sekä valmentajat Satu Uusitalo ja Sanna Ahonen. Joukkue saavutti useita finaalipaikkoja ja Anni Paloheimo (Tiirat) ylsi pronssille B-tyttöjen yhden metrin kilpailussa. Mitali oli Suomen ensimmäinen IYDM:stä ja Annin tulos 306,75 on nuorten MM-kilpailuiden A-valintaraja.

Vantaa Divingin Ronja Rundgren pääsi tositoimiin heti kisojen avauspäivänä torstaina 26.4, jolloin hypättiin A-tyttöjen kerros. Ronjan alkukilpailu sujui hienosti ja hän eteni finaaliin upeasti toisella sijalla!

Alkukisan tulokseen olen tyytyväinen ja sain ennätyksen. Olin tyytyväinen etenkin pakollisiin ja alkukisan 405c:hen (sisäänpäin 2,5 volttia), josta sain ennätyspisteet 63,45 - se oli positiivinen yllätys!", Ronja kertoo.

Kokonaispisteillä 351,95 Ronja ylitti oman ennätyksensä ja Nuorten MM-kisojen B-valintarajan.

Finaalissa hypätään vain vapaavalintaiset hypyt ja niiden pisteet lasketaan yhteen alkukilpailujen pakollisten pisteiden kanssa. Finaalissa viimeinen hyppy ei mennyt ihan nappiin ja Ronjan lopullinen sijoitus oli 5. pistein 332,80.

Nea Immonen edusti lauantaina 28.4 A-tyttöjen 1 metrillä ja sunnuntaina 29.4 3 metrillä. Nean sijoitus oli 1m:llä 17. pistein 310,45, mikä ei ole aivan Nean tasoa. 3 metrin sarja oli laadukas ja alkukilpailun pisteet 368,70 oikeuttivat finaaliin. Finaalissa vapaavalintaiset eivät onnistuneet yhtä hyvin kuin alkukisassa ja pisteet 343,15 toivat 11. sijan. Nea kertoo:

”1m kisa ei onnistunut kovin hyvin, en ollut siihen tyytyväinen. 3m alkukisa onnistui lukuun ottamatta 5231d:tä (taaksepäin 1,5 voltti 0,5 kierteellä). Olin tyytyväinen varsinkin vapiksiin ja siihen että pääsin ensimmäistä kertaa IYDM:ssä finaaliin. Paras hyppy oli 405c. 3m alkukisan tulos oli aika lähellä omaa enkkaa.”

Valmentajat olivat tyytyväisiä etenkin siihen, että Nea ja Ronja saavuttivat molemmat finaalipaikat kovatasoisessa kilpailussa. Finaalissa menestyäkseen pitää kuitenkin hypätä vapaavalintaiset vähintään yhtä hyvin ja mielellään paremmin kuin alkukilpailussa ja tämä vaatii vielä harjoittelua. Seuraavaksi tytöillä onkin mielessä erityisesti vaikeimpiin hyppyihin keskittyminen:

"Haluaisin saada vaikeampia hyppyjä kisakuntoon sekä saada varmuutta tämänhetkisiin hyppyihin, erityisesti avauksiin nopeutta ja varmuutta." Nea kertoo ja Ronja jatkaa: "Haluan parantaa hyppyjeni tekniikkaa ja harjoitella vaikeampia hyppyjä, joilla voi saada paremmat pisteet."

Kisasivuilta löytyy tulokset ja kuvia.