Merkkihypyt

Merkkihypyt (syyskaudella Kynttilähypyt) on kaikille seuramme hyppääjille tarkoitettu tapahtuma, joka järjestetään kauden loppupuolella Tikkurilan uimahallilla. Tapahtumaan osallistuvat sekä Tikkurilan että Myyrmäen ryhmät.

Merkkihypyissä hyppääjät pienimmistä Mineistä aina isompiin harraste- ja kilpahyppääjiin pääsevät näyttämään taitojaan. Osallistujat näyttävät harjoitusryhmäänsä vastaavan taitotasosuorituksen eri pisteissä sekä kuivalla että altaalla.

Ohjaajat toimivat testaajina ja arvioivat suoritukset asteikolla osaa / ei osaa. Suorituksesta saa kirjallisen palautteen ja arvioinnin pohjalta annetaan seuraava ryhmäsuoritus.

Yleisö on tervetullut katsomoon.

Suoritettavat liikkeet ja hypyt löytyvät täältä.

Ohjeita merkkihyppyihin tulijoille

Saapuminen Tikkurilan uimahallille

Tapaaminen on aikataulun mukaisesti.

Uimahalliin tullaan sisälle kuten perusharjoitukseen, eli joko maksamalla sisäänpääsy tai harjoituskortilla (blue cardilaiset). Jos sinulla ei ole Blue Cardia, suosittelemme, että ostat sisäänpääsykortin etukäteen välttyäksesi jonoista. Muistathan siinä tapauksessa ottaa kortin mukaan tapahtumapäivänä!

Huom! Vain sisäänpääsymaksun maksaneet tai harjoituskortilliset voivat siirtyä uimahallin puolelle pukuhuoneen kautta. Yleisö pääsee siirtymään katsomoon suoraan uimahallin aulasta.

Jokaisessa tapahtumassa on oma aikataulunsa, joka tulee tapahtuman omalle sivulle. Hyppääjät kokoontuvat katsomoon, kuten normaali-harjoitukseen tullessa (minit haetaan aulasta).

Etukäteisilmoittautuminen

Merkkihyppyihin ilmoittaudutaan etukäteen kutsussa ilmoitettuun päivään mennessä myClub-ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Kutsu on nettisivuilla ja lähetämme siitä tiedotteen kaikille jäsenille sähköpostitse. Huoltajat ilmoittavat, osallistuuko hyppääjä tapahtumaan. Valmentajat ilmoittavat hyppääjän lajin (merkin) sekä hypättävät hypyt.

Lajit ja aikataulu

Lajit on uudistettu keväällä 2019 vastaamaan harjoitusryhmien taitotasovaatimuksia. Lajit löytyvät täältä. Aikataulu julkaistaan noin 1,5 viikkoa ennen tapahtumaa. Osallistujien nimet julkaistaan lajeittain, jotta vanhemmat voivat tarkistaa oman lapsen lajin ja aikataulun.

Valmentajat ja ohjaajat

Valmentajat ja ohjaajat ovat altaan puolella hyppääjiä vastassa ja ohjaavat jokaista hyppääjää kuten normaali-harjoituksessa. Merkkihypyt on suuri tapahtuma ja jonkun verran aikaa menee esim. hyppääjien laittamiseen oikeaan järjestykseen, joten kaikilla on hyvä olla ylimääräinen annos kärsivällisyyttä mukana. Voi olla, että altaalla ohjaamassa ei olekaan se oma tuttu ohjaaja, mutta jokainen ohjaaja tietää tehtävänsä ja heiltä voivat hyppääjät aina kysyä, jos on jotain mielessä. Toivomme, että vanhemmat kysyvät ensisijaisesti infopisteestä, eikä altaan puolelle tultaisi keskeyttämään harjoitusta.

Tuomarit

Tuomareina toimivat omat ohjaajamme ja valmentajamme. Tuomarit katsovat hyppyjä mahdollisimman suoraan sivulta. Tuomarit katsovat hypyn kokonaisuutta sekä teknisiä osa-alueita, kuten lähtöasento, ponnistaminen, lentorata, asento ilmassa ja veteenmeno. Tuomarien pisteissä on välillä isojakin eroja ja se johtuu siitä, että joku tuomari saattaa arvostaa esim. korkeaa ponnistamista ja palkita siitä.

Kisasihteeristö

Kisasihteeristö on ylätasanteella, valmentajien tilassa. Tämä tila on rauhoitettu vain sihteeristön käyttöön.

Yleisö ja kuvaaminen

Yleisö voi seurata merkkihyppyjä katsomosta. Toivomme, että yleisö ei syö tai roskaa katsomossa.

Seuralla on kaupungilta saatu lupa kuvata tapahtumassa. Kuvatessa tulee ottaa muut hallin käyttäjät huomioon, muita ei saa häiritä, eikä kuvissa saa näkyä muita hallin käyttäjiä. Somessa voi käyttää esim. #uimahypyt #vantaadiving hastageja.