Ryhmien taitotavoitteet

Ryhmäsuositukset seuraavalle kaudelle

Kaikki uudet harrastajat aloittavat yleensä aina Mineistä, Maxeista tai Alkeisryhmistä. Uimahypyissä edetään tasolta toiselle, kun kaikki nykyisellä tasolla harjoiteltavat osaamistavoitteet ovat riittävällä tasolla. Taitotasoja ei ylläpidetä vain hyppääjien osaamistasojen seurannan vuoksi vaan taitotasot ja seuranta toimivat myös työkaluna ryhmäjakoja ajatellen.

Jos ryhmän taitotavoitteet on kauden aikana saavutettu, suosittelee ohjaaja kauden päätteeksi seuraavaa taitotasoa. Minit ja Maxit voivat siirtyä alkeisryhmään tai Taso 1 ryhmään vasta täytettyään seitsemän vuotta.

Kannattaako seuraavalle tasolle siirtyä kesken kauden? Seuraavalle taitotasolle pääseminen ei ole itseisarvo vaan tarkoituksena on tarjota hyppääjälle lisää taidollisia haasteita, jotka tuovat lisämotivaatiota harjoitteluun. Taidollinen puoli on kuitenkin vain yksi osa harjoittelua ja myös nykyisen ryhmän ryhmäytyminen, kaverit, yhteistyö ohjaajan kanssa jne. vaikuttavat harrastamisen mielekkyyteen, joten tästä syystä on vanhemman ja lapsen yhteisen harkinnan varassa kannattaako tasolta toiselle siirtyä kesken kauden. Kannustamme vanhempia kuuntelemaan lasta tässä asiassa erityisen tarkasti.

Siirtyminen tasolta toiselle - yleisimpiä polkuja

Minit -> Maxit

Maxit -> alkeisryhmä (tai taso 1)

Alkeisryhmä -> Taso 1 (tai Taso 2)

Taso 1 -> Taso 2

Taso 2 -> Taso 3

Taso 3 -> Taso 4

Taso 4 -> harrasteryhmä