Toiminta

Harrastetoiminta

Pääsääntöisesti harrastus aloitetaan uimahyppyjen alkeisryhmistä, joita ovat 4-6-vuotiaiden Minit & Maxit ryhmät tai Alkeisryhmistä, joita löytyy 7-10-vuotiaille tai 10-14-vuotiaille lapsille ja nuorille. Alkeistasolla harjoitellaan yhden kerran viikossa.

Alkeiden jälkeen on valittavana harraste- tai tasopolku. Harrastepolulla harjoitellaan edelleen kerran viikossa, jolloin harrastus sopii mainiosti muiden harrastusten rinnalle. Tasopolulla harrastaminen on aktiivisempaa ja harjoituksia on kaksi kertaa viikossa. Sekä harraste- että tasopolulla on valittavana akrobatiavoimistelu yhdeksi lisäviikkoharjoituskerraksi. Akrobatiavoimistelu sopii erinomaisesti uimahyppyjen oheisharjoitteluksi.

Harrastetoiminta ei sisällä lainkaan kilpailullista toimintaa. Oman motivaation kasvaessa ja valmentajan suosituksesta on harrastajalla kuitenkin mahdollisuus siirtyä kilpaharraste- tai kilpapolulle. 

Kaudet päättyvät aina yhteiseen tapahtumaan; syksyllä Kynttilähyppyihin ja keväällä Merkkihyppyihin. Tapahtumiin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki harrastajat ja katsomaan heidän läheisensä.

Kilpatoiminta

Kilpatoimintaan hakeudutaan kokeilujen ja valmentajien suositusten kautta.

Kilpahyppytoimintaan tutustutaan esikilparyhmissä, joissa harjoitellaan kaksi kertaa viikossa. Harrastajan tärkeimmät ominaisuudet ovat tässä vaiheessa ilo ja innostus uimahyppyihin. Esikilparyhmissä tutustutaan myös jo kilpailutoimintaan. Ensin seuran sisäisissä kilpailuissa ja myöhemmin osallistutaan matalan kynnyksen kansallisiin FinnCup kisoihin.

Esikilparyhmävaiheen jälkeen harrastajalla on valittavana kaksi eri polkua. Kilpaharrastepolulla jatketaan harjoittelua kaksi kertaa viikossa ja polku sopii hyvin tukemaan toista harrastusta. Kilpailut ovat osa harrastusta. Kilpapolku on paras vaihtoehto motivoituneimmille harrastajille. Kilpapolku on tavoitteellinen vaihtoehto, jossa kilpailut ovat keskeinen osa harrastusta. Tavoitteet voivat olla kansallisella tai kansainvälisellä tasolla.

Kilpatoiminnan kaudet huipentuvat harrastetoiminnan tavoin seuran Kynttilä- tai Merkkihyppyihin.