Merkkihyppyihin osallistuivat niin lapset kuin aikuisetkin

12.5.2014

Viime lauantaina 10.5 merkkejä suorituksistaan saivat uimahyppääjät aina pienistä isoihin. Tilaisuuden kohokohtana oli näytös, jossa kilpahyppääjät suorittivat vaikeita hyppyjä jopa 10 metrin kerrokselta.

Merkkihypyille on ilmoittautunut 145 hyppääjää, ja 370 vierasta tuli seuraamaan hyppyjä katsomolta. Kyseessä ei ole varsinainen kilpailu vaan vuotuinen juhla, johon kaikenikäiset ja kaikentasoiset hyppääjät ovat tervetulleita. Osallistujien ikäjakauma oli tänä vuonna 4-50 vuotta. Tätä paitsi harrastehyppääjien määrä on noussut seurassa vuosi vuodelta.

- Seurassa tehdään työtä niin kilpa- kuin harrastehyppäämisen parissa ja tiettävästi merkkihyppymme ovat suurin suomalainen uimahyppytapahtuma, joka järjestetään säännöllisesti, - kommentoi valmennuspäällikkö Sirja Rytkönen.

- Niin aivan pienimmät tulokkaat, harrastehyppääjät mukaanlukien aikuiset harrastajat kuin huippuhyppääjät osallistuvat tapahtumaan, ja se on ihan ainutlaatuista Suomessa.

Tilaisuus avattiin klo 10.30 aikuisten masters-hyppääjien esityksellä. Ykköseksi tässä ryhmässä nousi Pertti Immonen, joka sai 183,50 pistettä.

Kuparimerkkiläisten joukossa eniten pisteitä sai Ia Apelgren. Hänelle myönnettiin 53,50 pistettä ja ansaittu kuparimerkki.

Joonas Haapaniemi sijoittui hienoilla pronssihypyillään 1. sijalle 127,40 pisteellä.

Suurimman pistemäärän ponnahduslaudan kultamerkkihypyissä sai Ville Vahtola 428,05 pisteellä. Hänen jälkeensä toiseksi sijoittui Mari Mäkelä 269,15 pisteellä.

Roni Kokkalalla oli paras tulos kaikista rautahyppääjistä: hän sai suorituksestaan 59,00 pistettä.

Tapahtuman puolivälissä pidettiin näytös, jolloin vieraat pääsivät seuraamaan kilparyhmämme hyppyjä niin ponnahduslaudalta kuin kerrostelineiltäkin lukuunottaen korkein, 10 metrin teline. Näytöksen jälkeen kilpahyppääjät Mari Mäkelä, Roosa Kanerva, Iiro Vehmaan-Kreula ja Ville Vahtola kertoivat meille harjoituksistaan ja lempihypyistään julkisessa haastattelussa. Myös vierailla oli mahdollisuus tulla esittämään kysymyksiään haastattelun jälkeen.

Kultamerkkihyppyjä kerroksilta selkeästi parhailla tuloksilla suorittivat Roope Rundgren (184,00), Joona Heinonen (183,20) ja Ronja Rundgren (182,35).

Minimerkkihyppyjen yhteydessä hyppäsivät pienimmät hyppääjämme. Tämän jälkeen pidettiin perusmerkkihypyt, joihin osallistuivat vuoden uudet tulokkaat.

Tapahtuma päättyi hopeamerkkihyppyihin, joiden tuloksena hopeamerkit saivat Ada Hagelin 122,10 pisteellä ja Hilma Peijari 118,65 pisteellä.

Tapahtuman ajaksi tarjoiltavana oli Virpi Mäkelän tekemiä kanelipullia ja Sirpa Mertalan tuomia keksejä. Lisäksi Roosa Kanerva ja Mari Mäkelä suostuivat auttamaan meitä tapahtuman kuuluttajina. Kiitoksia teille avusta!

Kuvat: Jussi Heinonen

Pisterajat

Avainsana: kilpailukertomukset 2014.