Alkeisryhmät

Alkeisryhmiä järjestetään sekä Tikkurilan että Myyrmäen uimahalleissa. Valitse uimahalli vasemmalla olevasta valikosta.

Alkeisryhmissä harjoitellaan 1-2 kertaa viikossa. Harjoittelu koostuu yhdestä uimahyppyharjoituksesta ja vapaavalintaisesta lisäharjoituskerrasta, joka on akrobatiavoimistelua.

Alkeisryhmissä harjoitellaan uimahyppyjen perusteita monipuolisesti sekä hyppyaltaalla että kuivaharjoitellen voimistelumatoilla. Altaalla harjoitellaan hyppyjä ennen kaikkea altaan reunalta ja lisäksi ponnahduslaudoilta sekä kerroksilta. Kuivaharjoittelussa keskitytään fyysisten ominaisuuksien (esim. nopeus, voima, liikkuvuus) ja uimahyppyjen liikemallien ja tekniikan kehittämiseen. 

Akrobatiavoimistelu lisäharjoituskertana toimii erinomaisesti uimahyppyjen oheisharjoitteluna.

Yhden harjoituksen kesto on 60 min.

Alkeisryhmiä järjestetään sekä Tikkurilan että Myyrmäen uimahalleissa. Alkeisryhmät on jaettu kahteen ikäryhmään. Pienten alkeisryhmät on tarkoitettu 7-10 vuotiaille lapsille. Ryhmään voidaan ottaa mukaan lapsia, jotka vielä saman vuoden aikana täyttävät 7-vuotta. Isojen alkeisryhmät on tarkoitettu 10-14 vuotiaille lapsille.  Yli 14-vuotiaat aloittelijat voivat kysellä (vantaadiving@gmail.com) mahdollisuutta aloittaa uimahyppyharrastusta Nuorten harrasteryhmässä.

Pääsyvaatimukset alkeisryhmiin ovat noin 25 metrin uimataito, sukeltaminen ja rohkeus liikkua syvässä hyppyaltaassa (syvyys 4,5 metriä).