Taina Karvonen

Aloitin uimahypyt 7-vuotiaana ja oma hyppyurani kesti 21 vuotta. Edustin Suomea vuosina 2010-2016 EM- ja MM-tasolla, ja parhaana saavutuksena uralta on kaksi pronssimitalia kansainvälisistä Grand Prix - kilpailuista. Lisäksi palkintokaapista löytyy kaikenvärisiä mitaleita PM- ja SM-kisoista. Uimahyppy on paras laji, koska siinä yhdistyy niin monta eri ominaisuutta: pitää olla rohkea, mutta samalla tehdä liikkeet esteettisesti; pitää olla vahva ja nopea, mutta myös todella liikkuva.

Uimahypyissä kiehtoo muutenkin lajin monipuolisuus ja sen tarjoamat haasteet, sillä aina voi oppia uusia hyppyjä!
Valmentajana olen toiminut vuodesta 2008 lähtien, ensin vuoteen 2017 asti oman hyppyuran ohella suurimmaksi osaksi harrastuspuolella, ja viimeiset kolme vuotta täysipäiväisesti enemmän kilpahyppääjien parissa. Olen ollut valmentajana kaikennäköisissä kilpailuissa finn cupeista aina MM-kisoihin ja nuorten olympialaisiin.
Vahvuuteni valmentajana on oma pitkä kokemus lajista, ja sen kautta rakentunut näkemys siitä mitä uimahyppääminen huipputasolla vaatii. Osaamistani olen täydentänyt myös opinnoilla, joista viimeisimpänä valmistuin valmentajan ammattitutkinnosta joulukuussa 2019.