Hyppääjät edustivat hienosti hallimestaruuksissa

15.2.2013

Iiron 5235D eli taaksepäin 1,5 volttia 2,5 kierteellä
Iiron 5235D eli taaksepäin 1,5 volttia 2,5 kierteellä

Vantaa Divingin nuoret hyppääjät kahmivat mitaleita Nuorten ja aikuisten Hallimestaruus-kilpailuissa: saavutuksena 4 kultamitalia, 5 hopeamitalia ja 4 pronssia. Parhaiten joukkueestamme onnistui Sofia Sihvonen, joka hyppäsi triplakultaa D-tytöissä. Kerroksilla Sofian sarja oli kaikkein taidokkain, sisäänpäin hypystä tuomarit palkitsivat antamalla pisteitä 6-7,5:een. Sofian yhteispisteet kerroksilla olivat 107,80, 3 metrillä 96,10 ja 1 metrillä 99,05. D-tytöissä Aino Saikkonen hyppäsi 1 metrin kisassa kokonaispisteet 69,30 ja se riitti 6. sijaan.

Toinen kultamitalistimme oli D-poikien 1 metrillä Roope Rundgren. Roopen pisteet olivat 93,35. D-poikien 3m:llä Panu Syväluoma hyppäsi hienosti tiukassa kisassa pronssia, kokonaispisteillä 92,95. D-pojissa hyppäsivät myös Daniel Kabonen, Milo Lybeck ja Joonas Haapaniemi, jotka olivat ensimmäistä kertaa mukana NHM-kisoissa.

D-sarjalaiset ovat 2002 syntyneitä ja nuorempia ja heillä mestaruudet ovat epävirallisia. Viralliset hallimestaruudet ja luokkarajat ratkotaan C-sarjalaisista (1999 syntyneet ja nuoremmat) lähtien.

Iiris Mustonen hyppäsi C-tytöissä kaikki lajit. Parhaiten Iiris onnistui 3m:n kilpailussa, jossa hän hyppäsi pronssille pistein 208,05 (A-luokkaraja).

C-tytöissä Iida Honkanen ja Anni Hirvo sekä C-pojissa Joona Heinonen olivat ekaa kertaa mukana NHM-kisassa. Iidalla 3 metrin kilpailu onnistui lajeista parhaiten. Yksittäisistä hypyistä Iidalla parhaiten onnistui taaksepäin hyppy kerien 1 metristä, josta tuomarit palkitsivat pisteillä 5-6. Anni hyppäsi 1 metrillä kokonaispisteet 128,65. Joonan 1 metrin sarjan paras hyppy oli taaksepäin hyppy puolella kierteellä. Joonan kokonaispisteet olivat 180,30, ja saavutus palkittiin pronssimitalilla. Lisäksi D-sarjalainen Sofia Sihvonen hyppäsi myös C-tyttöjen kerroskisassa sijalle 5. pistein 146,25.

B-tytöissä hyppäsivät Pinja Jokinen, Mari Mäkelä ja Roosa Kanerva. Roosa saavutti 1 m:llä ja 3m:llä hopeaa. Mari puolestaan hyppäsi kerroksilla hopeaa, 1m:llä pronssia sekä 3m:llä  4. sijalle. Marin hypyistä erityisesti ilahduttivat hienosti onnistuneet uudet hypyt: härveli eli eteenpäin puolitoista volttia kokokierteellä 3m:stä sekä eteenpäin kaksi ja puoli volttia 5 metristä. Pinja saavutti 1 metrillä 6. sijan ja oli kerroksilla 4.

A-pojissa Iiro Vehmaan-Kreula hyppäsi hopeaa 1m:n ja 3m:n kilpailuissa. Iirolla oli ensimmäistä kertaa uudet, vaikeat hypyt kisasarjassa: eteenpäin 3,5 volttia sekä taaksepäin ja ulospäin 2,5 volttia ja näissä kisoissa tavoitteena olikin kokeilla uutta kilpailusarjaa ja saada siitä kokemusta.

Omien ikäsarjojen lisäksi Roosa hyppäsi naisten 1 metrin kilpailussa ja Iiro miesten 1m:n ja 3m:n kisoissa.

Tulokset

Kuvat

Teksti Sirja Rytkönen

Kuvat Terhi Heinonen ja valmentajat