PM & NPM, Bergen

Suomen joukkue
Odessa ja Wilma syncromitaleiden kanssa
Nealle kisoista kaksi hopeaa
Sofialle hopeaa ja ennätyspisteet A-tyttöjen kerroskilpailusta

Pohjoismaiden mestaruudet ratkottiin Norjan Bergenissä 7.-9.12.2018. Suomen joukkue oli ennätyksellisen suuri, kun mukana oli 22 hyppääjää, joista 8 vandista.

Parhaat vantaalaisonnistumiset nähtiin naisten 3 metrin kilpailussa Nea Immosen toimesta, sekä C-tyttöjen 3 metrillä ja kerroksilla Odessa Käckin toimesta. Nea hyppäsi vaikeat hyppynsä todella tyylikkäästi ja paransi henkilökohtaista ennätystään usealla kymmenellä pisteellä, jääden harmittavasti reilun pisteen verran kilpailun voittaneen Ruotsin Emma Gullstrandin taakse. Nean pisteet 269,25 ylittävät kuitenkin reilusti EM-kilpailuiden A-valintarajan! Odessa puolestaan hyppäsi molemmilla telineillä SM-luokan tuloksen, ja antoi hyvän vastuksen Ruotsin huippulahjakkaalle Amanda Lundinille. Tällä kertaa kuitenkin Amanda oli vielä piirun verran parempi ja näin ollen Odessalle kaksi hopeaa.

Hieno onnistuminen nähtiin myös Sofia Sihvosen toimesta A-tyttöjen kerroksilla. Varapaikalta kilpailuun mukaan päässyt Sofia hyppäsi viimeistä hyppyä lukuun ottamatta todella loisteliaasti ja kirjautti itselleen uudet ennätyspisteet, 35 pisteellä yli NEM A-valintarajan. Tässä kovatasoisessa kilpailussa kaksoisvoitto tuli Suomeen, kun Tiirojen Ruska Lehtonen vei voiton ja Sofia oli toinen.

Niin ikään hopeaa kisoista nappasivat Aarne Riekki A-poikien kerroksilla, Nea A-tyttöjen metrillä, Sofia yhdessä Tiirojen Sofia Slöörin kanssa sekä naisten että tyttöjen kerrossyncrossa, ja Aarne ja Joona poikien kerrossyncrossa. Pronssiset mitalit Odessalle ja Wilma Perkiölle tyttöjen 3 metrin syncroista ja Joonalle ja Aarnelle miesten kerrossyncroista.

Lisäksi mukana olivat Roosa Kanerva naisten 1 metrillä, sijoitus tällä kertaa neljäs, sekä Greta Avonius varapaikalla C-tytöissä.

Ruotsi voitti mitalitilaston ylivoimaisesti viemällä 27 kultaa, kun Suomi sijoittui toiseksi 4 kultamitalilla.

Tulospalvelu