Alisa Saarikangas

Olen Alisa ja viettänyt aikaa Tiksissä jo vuodesta 2001 alkaen. Uimahyppyjen parissa on vierähtänyt noin 15 vuotta ja sen ohella olen pyörinyt tanssisaleillakin useamman vuoden. Parhaat saavutukset kisoissa ovat Suomen mestaruudet niin uimahypyissä kuin tanssissakin. Uimahypyissä parasta on ollut kympistä hyppääminen. Se on alussa hyvin jännittävää, mutta kun siitä jännityksestä pääsee yli, jäljellä on vain innostusta. Oma lempparihyppy on käsiltä voltti kymmenestä metristä. 

Opiskelen töiden ohella liikunnanohjaajaksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa ja tällä hetkellä on menossa viimeinen opiskeluvuosi. Opiskeluissa olen suuntautunut kilpa- ja huippu-urheilun osa-alueeseen. Koulutus on ehdottomasti antanut lisäeväitä valmentamiseen ja erityisesti urheilijan huomioimiseen yksilönä eikä vain osana ryhmää. Muita koulutuksia on uimahyppyjen taso 1 ohjaajakoulutus (Uimaliitto) sekä uimaopettajan ja uimavalvojan koulutukset (Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto). 

Oma vahvuuteni valmentajana on monipuolinen osaaminen eri lajeista, joiden kautta voin tuoda valmentamiseen jotain uutta ja erilaista. 

Uimahyppyvalmentajaksi päädyin vähän kuin vahingossa, mutta yhtään ei ole haitannut, että siihen hommaan päädyin. Kaikkein innostavimpia hetkiä valmentajalle ovat ne, kun hyppääjä oivaltaa jotain uutta ja ylittää itsensä kerta toisensa jälkeen.