Temppuryhmä

Temppuryhmiä järjestetään vain Tikkurilan uimahallissa.

Temppuryhmä on suunnattu noin 10-14-vuotiaille lapsille ja nuorille, joita kiinnostaa vauhdikkaiden, mutta toki turvallisten hyppytemppujen harjoittelu. Harjoittelu on ohjattua ja temppuja harjoitellaan edeten vähitellen uusiin ja vaikeampiin temppuihin, mutta oikeaoppisiin ojennuksiin ja uimahyppytekniikan liikemalleihin ei kiinnitetä samalla tavoin pitkäjänteisesti huomiota kuin esimerkiksi jatko-, harraste- ja kilparyhmissä. Temppuja harjoitellaan sekä kuivalla että altaalla kaikilta hyppytasoilta altaanreunasta kerrostasoihin.  

Uimahyppyjen pariin saapuvien uusien harrastajien suositellaan aloittavan uusi harrastus ensin alkeisryhmistä, joissa opetellaan uimahyppyharjoittelun perusteet. Alkeisryhmän jälkeen hyppääjä voi jatkaa joko Temppu- tai Tasoryhmiin. Temppuryhmään voi ilmoittautua myös suoraan, jos osallistuja hallitsee lähtövaatimukset.

Pääsyvaatimukset temppuryhmiin:

Temppu I: pääedellä hyppy metristä, jalat edellä 3 metristä ja noin 25 metrin uimataito

Temppu II: eteenpäin voltti 1 metristä, pääedellä hyppy 3 metristä, jalat edellä 5 metristä ja noin 25 metrin uimataito

Syksystä 2021 alkaen Temppuryhmäläiset voivat valita itselleen toisen viikoittaisen harjoituskerran. Toinen harjoitus on silloin trampoliinivoimistelua. Harjoitukset suoritetaan pääosin trampoliinilla, alkuverryttelyä ja tiettyjä osioita esim. lihaskuntoa lukuun ottamatta. Harjoituksissa harjoitellaan uimahyppyjen liikemalleja, tekniikkaa ja tietysti temppuja. Tramppaharkat ovat Tikkurilassa perjantaisin klo 18.30-19.30.