Roope ja Odessa olivat voittamattomia NSM-kisoissa

12.3.2018Nuorten Suomen Mestaruudet kisattiin Märskyssä 9-11.3.2018. Kilpailu keräsi ennätysmäärän osallistuvia joukkueita, kun se käytiin ensimmäistä kertaa avoimena kansainvälisenä kutsukilpailuna. Mukana oli 8 maata ja 12 seuraa. B- ja A-ikäsarjoissa nähtiin huippuosaamista, kun useat ensi kesän nuorten EM-kisoihin tulevat hyppääjät olivat mukana testaamassa kisa-areenaa.

Vantaa Divingin joukkue ylsi mitalitilastossa hienosti kolmanneksi Ukrainan ja isäntäseura Tiirojen jälkeen. Kultaa saavuttivat kaikissa henkilökohtaisissa lajeissaan 13-vuotias Roope Rundgren ja 12-vuotias Odessa Käck. Roope hyppäsi varmaan tapaansa niin 3m:llä kuin kerroksilla suurmestariluokat ja 1m:llä hän säväytti onnistumalla uuden vaikean hypyn, eteenpäin 2,5 volttia taittaen hienosti. Odessa vakuutti tuomariston 1m:n vaikeutetulla sarjalla, jossa esimerkiksi taaksepäin 1,5 volttia taittaen oli laadukas. 3m:llä Odessa ylsi huipputulokseen saavuttaen yli 290 pistettä (SM-luokkatulos). Vaikeuden lisäksi Odessan sarjoista mieleen jäi perustekniikan puhtaus, jonka ansiosta pakollisten hyppyjen tuomaripisteet nousivat jopa 8,5:een.

Niin ikään C-sarjoissa 12-vuotias Wilma Perkiö hyppäsi jokaisella telineellä mitaleille: kerroksilla hopeaa, 1m:llä ja 3:llä pronssia. Wilma nosti oman tasonsa aiempiin mestaruuskisoihin nähden saavuttaen 3m:llä upeasti M-luokkatuloksen sekä 1m:llä ja kerroksilla A-luokkatulokset.

Ensimmäiset SM-mitalinsa saavuttivat Greta Avonius (C-tyttöjen kerroksilla pronssia) ja Aada Liikkanen (D-tyttöjen 1m:llä ja 3m:llä hopeaa). Emilia Orava hyppäsi C-tyttöjen kerroksilla hienosti neljänneksi onnistuen erityisesti ulospäin hypyssä 7,5m:stä. D-sarjoissa hyppäsi useita ensikertalaisia. Pojissa Simppa (Elias) Ojanperä ja Max Martikainen ponnistivat hienosti kuuden parhaan joukkoon. B-ikäsarjan ensikertalainen Eerika Häggqvist teki kerroksilla tasaisen hyvä sarjan.

A-ikäsarjalaiset maajoukkuehyppääjät tavoittelivat rajoja ensi kesän arvokilpailuihin. A-tyttöjen 1m:llä ja 3m:llä Nea Immonen säväytti jälleen korkeilla hypyillään ja nosti omaa tasoaan edellisistä kilpailuista. A-poikien kerroksilla Joona Heinonen hyppäsi niin ikään ennätyspisteet. Sarjoihin jäi vielä parannettavaa, eikä rajoja vielä tällä kertaa saavutettu. A-tyttöjen kerroskilpailu oli odotetusti tiukka – kahdesta kisapaikasta kilvoittelee Sofia Sihvosen ja Ronja Rundgrenin lisäksi Tiirojen Saija Paavola ja Ruska Lehtonen. Kukaan tytöistä ei vielä ole saavuttanut sellaista tulosta, että olisi varmuudella NEM-edustaja. Odotamme siis tulevia kevään näyttökilpailuja innolla!

Parihypyissä nähtiin jälleen upeita suorituksia ja hyviä kokonaistuloksia. Kerroksilla hyppäsivät Ronja & Ruska (Tiirat) hopealle pistein 232,65 ja Sofia & Sofia (Tiirat) pronssille pistein 212,79. Pojissa Joona & Aarne (Oulun Uinti) saavuttivat hopeaa pistein 231,12. Näissäkin lajeissa kirkkaimmat mitalit menivät Ukrainalle. 3m:n parihypyissä hyppäsivät Odessa & Wilma, Eerika & Ilona Askolin sekä Laura Ojala & Hilma Peijari.

Valmentajat Karin Immonen, Tania Piekkanen, Taina Karvonen ja Sirja Rytkönen olivat tyytyväisiä joukkueen kokonaispanokseen. Kilpailujärjestelmän muuttaminen niin, että nuorten kilpailu on eriytetty aikuisista ja avattu kansainväliseksi toimi hienosti - vaikka hieman jäi harmittamaan, että mitaleita karkasi suomalaisten ja vantaalaisten käsistä. Toivottavasti seuraavissa kisoissa pystymme vielä parempaan!

Tulospalvelu