Vantaa Diving yhteistyössä Cetuksen kanssa

7.8.2014
Oppia ikä kaikki - Vantaa Divingin Sirja Rytkönen opetti tänään uimahyppyjen perusteita Cetuksen henkilökunnalle espoolaisseuran virkistystilaisuudessa. Syksyllä vauva- ja perheuinnin ohjaajamme aikovat tehdä vierailun Cetuksen opetusaltaalle ja tutustua sikäläisten ohjaajien toimintatapoihin.

Tänään aamupäivällä Sirja Rytkönen opetti Cetukselle uimahyppyjen perusteita Stadionin maa-uimalassa Helsingissä. Lyhyessä opetuksessa käytiin läpi uimahyppyjen perusliikkeitä, minkä lisäksi oppilailla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä sekä kokeilla edistyneempiä temppuja mieltymystensä ja osaamisensa mukaan.

Cetuskin tarjoaa jäsenilleen tietynlaisia uimahyppykursseja, esim. aikuisten harrastekursseja. Espoolaisjätti perustettiin vuonna 2004 yhdistämällä neljä espoolaista uimaseuraa: Espoon Uimaseura, Laaksolahden Viri, Simmis Espoo ja Tapiolan Uimarit. Kuitenkaan uimahyppääminen ei ole koskaan kuulunut näiden seurojen ensisijaiseen toimintaan.

Cetuksen on aikomus laajentaa toimintansa Leppävaaran uimahallille, joka on suljettu korjauksen vuoksi ja avataan uudestaan näillä näkymin ensi vuonna.

- He varmaankin tarvitsevat silloin jotain koulutusta uimahyppyjen osalta. Tässä voisimme olla avuksi, - kertoo Sirja. - Toisaalta vauvauintitoiminta on heillä paljon laajempi kuin meillä, ja toivon että vauvauinnin ohjaajamme pääsevät lähiaikoina vierailulle Espooseen seuratakseen Cetuksen uinteja.

Sirjan mukaan Vantaa Divingin vauvauintiryhmien vahvuus on siinä, että ryhmät ovat pieniä ja ohjaaja pystyy keskittymään jokaiseen perheeseen yksilöllisesti.

- Joillakin seuroilla on valtavasti porukkaa vauvauinnin ryhmissä. Tosin sellainen vauvauinti on hinnan suhteen ehkä vähän edullisempaa, - myöntää Sirja.