Vantaa Diving onnistui hienosti Härvelin kisoissa

30.5.2014
Härveli Diving Cup -kisat pidettiin Mäkelänrinteen uimahallilla 23.-25.5. Joukkueen kokoon suhteutettuna Vantaa Divingilla oli menestynein joukkue. Roosa Kanerva on ylittänyt nuorten MM-kisojen A-rajan ja pääsee osallistumaan nuorten MM-kisoihin syyskuussa.

Järjestävä seura Härvelin puolesta kisoihin osallistui 13 masters-hyppääjää, jotka saavuttivat seuralleen suurimman mitalimäärän. Toiseksi suurin kokonaismitalimäärä oli kisojen lopuksi Tiiroilla, jotka menestyivät juniori- ja aikuisten kisojen osalta kaikista parhaiten.

Vantaa Divingin hyppääjät pärjäsivät myös erinomaisesti sijoittuen 3. sijalle 11 kulta-, 4 hopea- sekä 5 pronssimitalilla; joukkueen kokoon suhteutettuna Vantaa Divingilla oli menestynein joukkue.

Kilpailuihin osallistuivat seuran puolesta Daniel Kabonen, Joona Heinonen, Mari Mäkelä, Ronja Rundgren, Roope Rundgren, Roosa Kanerva, Sofia Sihvonen, Ville Vahtola ja Pertti Immonen. Tuomareina ja valmentajina toimivat Alina Kantola, Karin Kääparin, Sirja Rytkönen ja Tania Piekkanen.

Roosa Kanerva sijoittui ylivoimaisesti ensimmäiselle sijalle B-tyttöjen 3 metrin ponnahduslaudalla. Kuitenkin hänen tärkein saavutuksensa kisoissa oli nuorten MM-kisojen A-rajan ylitys B-tyttöjen 1 metrin ponnahduslaudalla. Roosa on tällä hetkellä ainoa suomalainen hyppääjä, joka on ylittänyt NMM-valintarajan. Hän pääsee osallistumaan nuorten MM-kisoihin syyskuussa.

Roosan valmentaja Tania Piekkanen kertoo odotelleensa Roosan pääsyä nuorten MM-kisoihin jo pitkään aikaan. "Olen tyytyväinen, kun Roosa saavutti vihdoinkin tämän tavoitteen. Tiesin, että hän pystyisi ylittämään rajan; odottelin vain sen tapahtuvan," hän sanoo.

"Tania on erittäin vaativa, kriittinen ja kunnianhimoinen valmentaja. Hän löytää parantamisen varaa Roosan parhaimmissakin hypyissä," - kommentoi valmentaja Sirja Rytkönen.

Kisoissa tuli ylitettyä tämän lisäksi useita A-luokkarajoja: muun muassa Sofia Sihvonen ylitti ensimmäisen A-rajansa 3 metrin ponnahduslaudalla C-tyttöjen kilpailussa.

D-pojissa Daniel Kabonen voitti kaikki kolme lajia, Mari Mäkelä saavutti yhteensä 1 kullan sekä 3 hopeaa, ja Ronja Rundgren sai kerroskullan C-tytöissä.

Pertti Immonen saavutti 2 kultamitalia masters-hyppääjien joukossa - toisen 1 metrin ja toisen 3 metrin ponnahduslaudalla.

Lisätietoja tuloksista ja osallistujista löytyy täältä.

Avainsana: kilpailukertomukset 2014.